Mražené maso

Mražené masoV obchodech se setkáváme s velkým množstvím mražených potravin. A to nejen masa. Proč je vlastně dobré maso zmrazovat? Díky zmrazení se zpomaluje kažení potravin. Navíc se zabrání růstu a množení nežádoucích mikroorganismů. Aby bylo maso, drůbež a ryby správně zmrazeny, teplota uvnitř mrazáku by neměla klesnout pod teplotu 18 °C.

Co se týká doby, po kterou může být maso uložené v mrazničce, není přesně stanovena. Nejčastěji se uvádí doba mezi 3 až 12 měsíci. Na etiketě je uvedeno datum, do které doby je možné maso skladovat. Tento sortiment je velmi často součástí akčních nabídek.

V dnešní době se dá zmrazit téměř cokoliv. Nejčastěji se setkáváme s mraženou drůbeží, rybami nebo mořskými plody. Společnost Nowaco vám nabízí široký sortiment mražených výrobků. Jde například o Mořskou štiku, Kuřecí játra nebo Kuchaného pstruha. Mezi další významné výrobce patří Mylord, Everytime nebo poměrně známá společnost Raciola. Od firmy Raciola je neznámějším výrobkem Kuře mražené.